Tillbaka

Petersson, Göran

Född i Kalmar 1945. Medlemskap i "Nordic Wildlife Art" och även i föreningen "Konstmajrundan" på Öland med atejébesök. Representerad bl.a: Statens konstråd, Dalarnas museum, ett flertal landsting och kommuner, anlitad av naturvårdsverket, olika konstföreningar som bl.a. Vetlanda konstförening, Riksdagens konstklubb och kulturnämnder.

Medverkat i ett stort antal sep. utställningar och samlingsutställningar. Aktuell år 2002 bl.a Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm, Tullgarns slott, Himmelsberga (Öland) och Galleri Z (Örebro).

Utbildade sig till skyltmålare efter avslutad skoltid och höll under denna tid även på med restaurering av gamla och antika möbler samt gjorde förgyllningsarbeten. Att teckna och måla gjorde han parallellt under denna tid.

GP flyttade år 1973 till Öland och detta skulle visa sig ha stor betydelse för hans motivval. Han betecknar sig som de flesta djur och naturmålare som självlärd. Naturen och naturupplevelser har alltid varit hans universitet. Han arbetar företrädesvis med olja och akvarell men är även en skicklig tecknare.

Övriga kort. Litteratur.