Tillbaka

Falck, Aino ( -2001)

Bosatt i Väröbacka.
Intresset för målning och teckning har funnits så länge jag kan minnas. Den konstnärliga gåvan är nedärvd sedan flera generationer tillbaka. Mitt stora intresse för naturen, blommor och fåglar inspirerar mig särskilt; kanske beroende på att jag är uppvuxen på landet.

Jag har bott på många platser - alltid vid vatten. Sedan 1992 finns min boning på Väröhalvön, mellan Kungsbacka och Varberg. Efter många års anställning på Zoologiska institutionen vid Göteborgs universitet där jag bland annat arbetade med att teckna vetenskapliga illustrationer i tusch för publicering, valde jag att helt leva för mitt måleri och stora trädgårdsintresse. Ett val som jag aldrig ångrat!

På 70-talet gick jag en del kurser i oljemålning, teckning och akvarell på Domens konstskola respektive Konstindustriskolan i Göteborg. I början av 80-talet studerade jag grafikens grunder, och 1989-1990 genomgick jag en 5-poängskurs i vetenskaplig illustrationsteknik på Tjärnö marinzoologiska station. Intresset för fågelmåleri tog överhanden efter en vistelse på Nidingens fyrplars 1989.

Fåglar

Övriga vykort (urval)